Isztambuli képek, 2. adag / Photos from Istanbul 2

Sikerült kiválogatni az Isztambuli képek közül még két nap termését. A harmadik napon a Boszporuszon hajókáztunk, cikkcakkban kikötöttünk mindenhol, elmentünk egészen a Fekete-tengerig, visszafelé pedig megálltunk az első Boszporusz híd lábánál lévő Ortaköy mecsetnél, ami talán a kedvenc helyem volt Isztambulban :) Utána szerencsétlenkedtünk egyet az egyik szultáni parknál, a Yildiz Parknál (nem találtuk a bejáratot...), majd visszagyalogoltunk a központba (nem kis séta volt, de óriási dugó volt a városban, nem jártak buszok).
A negyedik napon esett, ezért a Nagy bazárban töltöttük az idő nagy részét, vásárlással és kóválygással :) Utána megnéztünk még két mecsetet (Süleymaniye és Rüstempaşa, az első a legnagyobb -vagy második legnagyobb- mecset Isztambulban, a Rüstempaşa pedig kívül-belül csodálatos porceláncsempékkel borított, szépséges!). A Fűszerbazárra nem sok időnk jutott, a legtöbb üzlet már zárt mire odaértünk. Azért sikerült egy-két dolgot beszerezni itt is:)

Ortaköy

Katt a képre, vagy ha van türelmetek, nézzétek végig a lenti diavetítést :)


Ha valakit érdekel, de nem látta, az első két nap képei itt láthatók.


Hétvégén úgy alakult, hogy személyesen adhattam át Csillusnak a blogszülinapi játékom nyereményét, nézétek, milyen jól áll neki! :)

moonsafari beads - egyedi ékszerek post signature

5 megjegyzés:

 1. Az isztambuli képek önmagukért beszélnek remélem egyszer én is eljutok valami hasonló szép helyre!!

  VálaszTörlés
 2. Qué recuerdos más bonitos!!!! mi viaje fin de carrera fue a Estambul y sólo recuerdo cosas bonitas

  VálaszTörlés
 3. regi vagy Isztambul...:) Most meg jobban:)

  VálaszTörlés
 4. "Óó, Isztambul, vágyom nálad lenni bitangul,
  Ahol tárva-nyitva a sok bazár,
  Csacska szívem arra vár."


  Ez jutott eszembe! :) :)
  Nagyon jó lehetett Neked!

  VálaszTörlés
 5. Igan, nagyon jó volt! :))) Még most is sírni támad kedvem, mikor a képeket nézegetem! Persze örömömben, hogy végre eljutottam oda (na jó, kicsit bánatomban is, amiért haza kellett jönni)

  VálaszTörlés

Köszönöm hogy hozzászólsz!
Thank you for leaving a comment! :)

Related Posts