Veszprémi Utcazene Fesztivál / Street Music Festival

A fesztivál ugyan már majdnem 2 hete volt, de nem volt időm feltölteni a vidókat és írni róla. Mint minden évben, most is nagyon jó volt :)) A videók gagyi minőségűek, de gondoltam azért megosztok néhányat, a hangulat végett :)  Imádom ezt a fesztivált, ilyen zenét máshol nem találok és ilyen hangulatot sem. És a Bella Ciao-t sem hallom máshol 3 nap alatt legalább 10szer ;)

No, mutatom először a kedvenceimet, ők a Los De Abajo Mexikóból, akiket régóta nagyon szeretek és nagyon örültem hogy idén ők is zenélnek Veszprémben :) Fergeteges volt a koncert, ugrálós ska-val, mexikói népzenével, igazi latin zenével, fúvósokkal, és az énekeslánnyal, akinek akkora hangja van hogy szerintem a Balatonparton is simán lehetett hallani. :) A végén még lambada is volt!



Roy Paci másik nagy kedvencem, ő egy szicíliai trombitás aki (többek közt) Manu Chao zenekarában is trombitál és van egy saját bandája is. Ők is jó pattogós ska-t játszanak, jazz-zel, reggae-vel, olasz népzenével, latin zenével keverve, ez is egy jó ugrálós koncert volt :)

Úgy volt hogy lesz egy Tonino Carotone koncert is, de (hm) a zenekara állítólag lekéste a repülőgépét... Másnap azért elhúztak egy számot Roy Pacival (és állítólag előtte bepótolta Tonino bácsi a koncertet egy másik zenekarral, de hogy mi erről miért nem tudtunk?!?)
Erről találtam sokkal jobb videót is mint a sajátunk, ezt linkelem be inkább.
forrás: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Io6Lh_OBpBQ
Ebből jobban érezni a hangulatot, nem? :D

Akiket eddig nem ismertem, de nagyon tetszettek, a Budzillus volt Németországból (folk-swing-punk, egy magyar származású énekessel) és a Fran Palermo voltak, ők pesti srácok, és pont olyan zenéket játszanak amiket szeretek, színpadon, kapualjban, utca közepén, bárhol :) Remélem egyszer Szegedre is lejönnek zenélni egyet!

De nagyon tetszett még az Egin Olaszországból, a Gadjo Spanyolországból, a La tresca és az I skarbonari akik szinte minden évben eljönnek, és volt egy tökjó hiphop koncert, két ghanai srác egy szál dj-vel, vicces fiúk voltak :D

Tudom ez a beszámoló nem volt valami fergeteges, de nem vagyok én zenei újságíró... ;) Gyertek azért jövőre ti is, ingyenes a fesztivál! :)

Every year there is a street music festival in Veszprém, where several of my favorite bands played this year, but I also heard new bands and found new favorites! The videos we made are very bad quality, sorry about it :) I still thought I share a few of them, to show the atmosphere of this free music festival :)
moonsafari beads - egyedi ékszerek

3 megjegyzés:

  1. Klassz lehetett, este visszajövök és mind meghallgatom :)

    VálaszTörlés
  2. Óó, én is ott voltam a fesztiválon, nagyon jó volt!:)))) Tök jó lett a zenés beszámolód is- bár az itt felsoroltak nagy részét nem láttam, így legalább tudom kit érdemes jövőre!:)

    VálaszTörlés
  3. Hú ez tök jó lehetett! Imádom a fesztiválokat!:)

    VálaszTörlés

Köszönöm hogy hozzászólsz!
Thank you for leaving a comment! :)

Related Posts