Díszbogár / Jewel beetle

Semmi komoly, de mégis különleges (egyesek szerint extrém és bizarr) ez a kis fülbevaló, egyrészt a csodás színe miatt, másrészt az anyaga miatt, merthogy bogárpáncélból készült :) (Kedves biológusok, tudom hogy ez konyhanyelv, mi ennek a rendes neve?). Elég egzotikus jószág, Thaiföldről szereztem be, mármint a páncélt, természetesen nem én kopasztottam meg szegény bogarakat. Ez a kis egyszerűség csak az első darab a sorban, megtalálható Meska boltomban!These earrings might be very simple, they are still special - they are made of the wings of jewel beetles. I just love this iridescent gold-green-blue color :) I can't wait to create more jewelry from the wings!

9 megjegyzés:

 1. Gyönyörű különleges ékszer,fantasztikus színe van!

  VálaszTörlés
 2. Sencillos y elegantes....

  VálaszTörlés
 3. Nagyon szép, valahol már láttam ilyet, akkor is megcsodáltam! Biológiából gyengus voltam, halvány emlékeim vannak: kitinpáncél... szárnyfedő... kutikula.... akármi is az :)

  VálaszTörlés
 4. Megszólal a biológus: szárnyfedő :) Szép a színe! :)

  VálaszTörlés
 5. Hát ez tényleg különleges darab, gyönyörű a színe!:)

  VálaszTörlés
 6. Lenyűgözően különleges!!!

  VálaszTörlés
 7. Egyszer réges-régen valamikor a mátrafüredi erdőben találtam egy hím szarvasbogárnak a rágóit(valószínű elpusztult mert már csak ennyi volt látható a bogárból)és bizony egy jó ideig egy bőrszálon lógva a nyakamban hordtam........szóval nekem is nagyon tetszik csodás színe van!!!

  VálaszTörlés
 8. Gyönyörű a színe! és nem konyhanyelv, valóban bogár páncélnak hívjuk mi kedves biológusok is, már ha engem illet ez a cím :)De ha nagyon tudományos akarsz lenni, elárulom, hogy a bogaraknak két pár szárnya van, az első pár kemény szárnyfedővé módosul (ez a te fülbevalód),a másik marad hártyás. :)

  VálaszTörlés
 9. Hú, Csillus, az még extrémebb mint a szárnyak! :D
  Kedves Biológusok, köszönöm a magyarázatot! :) És a többieknek is a hozzászólásokat! :) Ösrülök hog nektek is tetszik :)

  VálaszTörlés

Köszönöm hogy hozzászólsz!
Thank you for leaving a comment! :)

Related Posts